Uber се електрифицира и става зелен

Споделените коли на Uber скоро ще са електрически – поне в някои градове – след като компанията реши да пусне услугата UberGREEN. Тя се обслужва от 100% електрически автомобили.

Uber ще предлага зелените си коли в градове като Париж, Лондон, Амстердам, Лисабон, Порто и Цюрих, както и Букурещ.

„Ние вярваме, че бъдещето на транспорта е електрическо, споделено и автономно, но все още има много дълъг път, който трябва да се извърви. Целта на този пилотен е да направи електрическите автомобили достъпни за повече хора … и да насърчи развитието на електрическия транспорт“, заяви Николета Шрьодер, генерален мениджър на Uber за Румъния на пресконференция. „Ние не можбем да направи това сами – искаме да развием партньорство с властите, с производителите на автомобили и играчи от енергийния сектор, за да можем да направим електрическата мобилност достъпна за всички, навсякъде“.

Колите, които ще се предлагат в пилотната схема UberGREEN, са Renault ZOE с новата батерия Z.E. 40, която би трябвало да гарантира 400 км пробег с едно зареждане.

С новата си, екологична услуга Uber се надява да допринесе за намаляване на замърсяването и преодоляване на задръстванията.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*