Немски министър: забрана за дизела надали ще има преди 2020 г.

Ще са нужни поне две години за въвеждането на каквато и да е забрана за дизеловото гориво. През това време засегнатите градове вероятно могат да намерят и други начини за намаляване на замърсяването. Това каза Хендрик Вюст, министър на транспорта в германската провинция Северен Рейн Вестфалия.

„Ще има нови планове против замърсяването. Те могат да бъдат оспорени в съда … Докато всичко бъде решено, ще стане 2020 година“, заяви Вюст, цитиран от местния вестник „Рейншиш пост“.

През това време пакет от мерки ще намали още повече нивата на токсичния азотен оксид във въздуха, каза министърът. „Забраните могат да бъдат избегнати“ в Северен Рейн Вестфалия, добави той.

Федералният съд на Германия постанови във вторник, че германските градове могат да забранят достъпа на най-силно замърсяващите дизелови автомобили до своите улици. Това е ход, който може да ускори преминаването от двигателя с вътрешно горене към алтернативни задвижващи решения и да форсира производителите да инвестират в подобряване на системите за филтриране на отработени газове.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*