Първи кооперативен магазин за органична българска козметика отваря врати на 8 март

Магазин за натурална българска козметика „Чародеа“ ще отвори врати на 8 март в София. Целта е в него да се предложи най-доброто от чистата козметика, която се произвежда у нас. Инициативата е на Кооперация “Хранкооп – София”, а магазинът ще се намира в павилион 24 на пазар Римската стена в София. В него вече са събрани продуктите на над 15 производителя на ръчно създадена натурална козметика, и асортиментът тепърва ще се обогатява.

Официалното откриване на магазина е на 8-и март, четвъртък, когато от 12 до 19 часа са предвидени 2 работилници и празничен арт-базар с творци и занаятчии, познати от фермерските пазари на Хранкооп. В магазина ще се предлагат шампоани, сапуни, кремове и балсами, етерични масла и др.

За откриването и специално за 8 март, всички продукти ще бъдат с 8% отстъпка от цената, а през целия женски месец ще има отстъпка от 5% на всичко.

Екипът на Кооперация “Хранкооп – София” изтъква като основна причина за създаването на магазина твърдата си вяра, че който се храни с чиста храна, съвсем естествено търси най-доброто и когато избира козметика, аксесоари и подаръци, както и че когато общността обедини усилия с малките производители и занаятчии и ги подкрепя, това развива здрава основа за бъдещето на страната.

Затова тези продукти са неотменна част от фермерските пазари на Хранкооп и в магазина ще има само продукти на малки български производители. Като допълнителен стимул за директна връзка между потребителите и производителите, създателите на магазина регулярно ще организират работилници, демонстрации и образователни срещи, посветени на здравето и красотата, на ползите от натуралната козметика, на лечебните свойства на ароматерапията, и още интересни и полезни теми.

„Чародеа“ е вторият магазин на Кооперация “Хранкооп – София”, след като през 2016 г. започна работа първият Фермерски магазин Хранкооп, който понастоящем се намира в The Mall на бул. Цариградско шосе, ниво -2. Кооперация “Хранкооп – София” организира 6 ежеседмични фермерски пазара в София (Римската стена, Иван Вазов, Бизнес парк София), Банкя, Хасково и Добрич, участва в множество тематични събития и предоставя кетъринг с фермерски продукти за някои от тях.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*