Rimac създаде електрически суперавтомобил с почти 2000 конски сили

Името Rimac може да не е сред най-известните в астомобилния свят, но това скоро ще се промени – след дебюта на „суперколата“ на хърватската фирма. Представена с фанфари на автомобилното изложение в Женева, Rimac C_Two идва с почти 2000 конски сили и набор от други впечатляващи функции – все неща, за които може да се каже, че производители на електромобили трябва да се стремят да създават.

Rimac C_Two има четири електрически мотора, два в предната и два в задната част, които генерират общо 1914 конски сили. С толкова сила на разположение може да се развие скорост от 100 км/ч само за 1,85 секунди. Максималната скорост пък е 415 км/ч. Моделът обаче впечатлява не само с мощта си – тя може да изминава 650 километра с едно зареждане благодарение на 120 кВтч батерия. Свързана с бърза зарядна станция 250 kW, колат може да се зареди на 80% за по-малко от 30 минути.

Rimac изглежда се стреми бъдещето, тъй като C_Two ще бъде способна на автономно шофиране от ниво 4 и ще бъде оборудвана с най-новите технологии за безпилотно управление благодарение на осем камери, 12 ултразвукови сензора и LIDAR сензори.

Вратите тип пеперуда се отварят и разкриват луксозен интериор с три цифрови екрана, за да предоставят цялата информация, от която пътуващите се нуждаят – или просто искат. В салона има място за двама и, за разлика от повечето „суперавтомобили“ от спортен вид, има дори място за екипировка.

От модела Rimac C_Two ще бъдат произведени само 150 бройки.

Изображения: Rimac

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*