Безпилотните камиони на Waymo ще возят товари за Google в Атланта

Waymo, поделението за безпилотни превозни средства на Alphabet, ще пусне безпилотни камиони из Атланта, съобщи компанията в петък. Камионите ще возят товари за центровете за данни на Google.

През последната година Waymo тества своите самоуправляеми камиони из Калифорния и Аризона, след като обяви тестовете през юли 2017 г.

„Когато нашите безпилотни камиони тръгнат по магистралите в региона, ще има висококвалифицирани шофьори в кабината на всеки от тях, за да наблюдават системите и да поемат контрола, ако е необходимо“, каза Waymo в блога си.

Автономните превозни средства са многомилиардна възможност за реформиране на градските транспортни системи. Потенциалът на технологията събуди апетита на компании като Tesla, Apple и традиционни производители на автомобили като Ford и General Motors, които се борят да доминират на този бъдещ пазар.

Waymo, която е сред лидерите в безпилотната технология, очаква автономните превозни средства да могат да покриват по-дълги разстояния през следващите години.

„Ако се намирате в района на Атланта, огледайте се за ярко-син камион Waymo, който се движи“, каза Waymo в блога си.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*