Защо да загасим лампите вечерта на 24 март

„Часът на Земята“ тази година ще се проведе в събота, 24 март, от 20,30 до 21,30 ч. Започвайки като символично събитие с гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., символната кампания вече се провежда в повече от 180 държави като послание за грижа за планетата.

Земята, нашият споделен дом, е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и скоротечни климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

Инициативата е призив за промяна на нагласите и повишаване на популярността на екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, сега „Часът на Земята“ ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.

Кампанията е символична – но не само. От WWF отичтат, че през последното десетилетие „Часът на Земята“ е вдъхновил милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и на природата, ръководени от WWF и много организации. Създдени са 3,4 милиона хектара защитена морска зона в Аржентина, 2,700 хектара гора, наречена „Часът на Земята“ в Уганда, ново законодателство за опазване на моретата и горите в Русия.

Природозащитниците по цял свят вече могат да посетят международната платформа connect2earth.org, за да споделят какво означава за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят, и да научат повече за природозащитата. Създадена в партньорство със секретариата на Конвенцията на Обединените нации за биологично разнообразие, платформата ще свързва хора и инициативи, за да изгради масова осведоменост относно ценностите на биологичното разнообразие и природата чрез глобален обмен на идеи по въпроси като климата, здравословните океани и устойчивия бизнес.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*