Геотермална енергия ще топли и охлажда музей във Франция

Геотермална енергия ще се използва за отоплението и охлаждането на новия музей на колекционерите „Анжер“ (Le Musée des Collectionneurs) и прилежащия му хотел в сърцето на Анжер, Франция. Представен като нова придобивка за културния живот в страната, скулптурният музей е безспорно модерен, но все пак отдава почит на историческата си обстановка и черпи вдъхновение от близкия исторически замък Chateau d’Angers, разположен по протежение на реката. Проектът е на Steven Holl Architects и Compagine de Phalsbourg.

Изграден от експониран бял бетон с титан, музеят ще е с площ 4 742 квадратни метра и ще има удивителна скулптурна обстановка, формирана от поредица от отразяващи басейни, пълни с рециклирана вода. Водните огледала са намек за към историята на реката. Музеят ще бъде свързан с линеен хотел, облицован с прозрачно стъкло, за постигането на мозаичен ефект, вдъхновен от местна забележителност – гоблена „Апокалипсис“ от 14-ти век, изложен в Chateau d’Angers.

Музеят ще се намира близо до най-големия театър в града, ще „споделя“ ресторант на покрива си с хотела и ще се допълва от обществена скулптурна градина на нивото на земята.

Изображения: Steven Holl Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*