LVCHI Venere – електрически седан обещава 992 конски сили и 652 км пробег

Електрически седан с 992 конски сили и 652 км пробег с едно зареждане е най-новото предложение в света на електромобилите, което ще търси пътя към детронирането на Tesla Model S в скоро време. Моделът се казва Venere и е рожба на LVCHI Auto.

Ключов елемент в дизайна на Venere е рамковата му конструкция – сандвич от въглеродни влакна, произведен внимателно, за да осигури точната усукваща и огъваща якост, като същевременно запазва тежестта възможно най-ниска. Рамката включва покрива като структурен елемент, за да се постигне точното количество сила и цялост. Конструкцията тежи 2100 килограма. Всичко това е скрито под меките извивки на външност, подписана с елегантен дизайн в италиански стил – гладък, изящен, секси.

Зад красивото лице не липсва сила. Колата разчит на 992 конски сили благодание на двойка електромотори във всяка ос. Те изстрелват Venere от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. LVCHI обещва максимална скорост от 285 км/ч и пробег от 652 км с едно зареждане благодарение на 100 kWh литиево-йонна батерия.

Отвътре колата е пълна с дисплеи: централната конзола представялва сензорен екран, който елиминира всички физически копчета и плъзгачи за управление на неща като климатика, музиката, позициите на седалките и др. огледалото за задно виждане също е дисплей, дори и контролерите, вградени във волана, са мини сензорни екрани.

Очаква се LVCHI да започне да произвежда Venere следващата година. Те предвиждат още градска кола, SUV и по-мощен седан на име Urano.

Снимки: LVCHI Auto

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*