Товарен е-велосипед изминава до 150 км. с едно зареждане

Електрическият товарен мотоциклет CERO One е проектиран да улесни навлизането на екологично чистия транспорт сред хората. Електрическите велосипеди и е-моторите са в пъти по-ефективни от колите, но много от тях нямат удобството на товарното пространство. CERO One обаче е създаден с модулна система за товарни багажници, благодарение на което може да бъде преконфигуриран, за да отговаря на нуждите на конкретния човек и дадената задача.

CERO One е изобретен от природозащитника Кийоши Ивай, който се надява да превърне в родния си град Лос Анджелис по-добро място за живот – отчасти чрез практични е-мотори. Бидейки запален сърфист, Ивай бил вдъхновен да създаде система за съхранение, която да улесни возенето на „значителни“ товари като например сърф. Модулната система разполага с 12 отделни конфигурации, които включват три алуминиеви кошници отпред и отзад на мотора и място за седалка за деца на гърба. Благодарение на голямото си пространство за съхранение и гъвкавия дизайн, CERO One може да превозва до 135 килограма товар.

Возилото разчита на ново поколение батерия Shimano 504Wh, която обещава пробег от 150 км с едно зареждане и максимална скорост от около 32 км/ч. С максимален товар товари CERO One може да измине 70 км, преди да му дотрябва презареждане.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*