Porsche: технологията на летящите коли ще е готова в рамките на десетилетие

Около десетиелетие ще е нужно на технологията на летящите коли, за да съзрее достатъчно, смята Porsche. След около 10 години можем да очакваме летящите електромобили да са нормална част от реалния трафик.

Дивизията за спортни автомобили на Volkswagen е в ранните етапи от изготвянето на план за свое летящо такси, обмисляйки нови решения за мобилност за претоварени градски райони, заяви директорът на научно-изследователския отдел на Porsche Майкъл Щайнер.

Производителят ще се присъедини към множество компании, работещи по проекти за летящи автомобили, в очакване на промяна на транспортния пазар ве посока към самоуправляеми превозни средства и дигитални услуги за мобилност „на поискване“.

„Разглеждаме как индивидуалната мобилност може да се осъществява в задръстени райони, където днес – и в бъдеще – е малко вероятно всички да могат да се движат по начина, по който го правим днес“, казва шефът.

Наскоро Italdesign и Airbus показаха подобрена версия на двуместен летателен автомобил, наречен Pop.Up, на шоуто в Женева. Той е създаден, за да избегне задръстванията по градските пътища.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*