Spark с отличие за развитие на електрическата мобилност у нас

Услугата за споделени електромобили Spark грабна отличие от седмите годишни награди на Индустриален клъстер „Електромобили“ – „Кубратов меч“ – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 г. Разработчикът на системата „Райд Шеър България“ АД получи отличието в категорията „Български продукт 2017“. Призът бе връчен за създаването на възможност за намаляване на трафика и устойчиво придвижване с електрически превозни средства, подчертаха от ИКЕМ.

„Чериът Моторс“ АД от София получи отличие за осъществяването на успешен модел за внедряване на електробуси в България и мултиплицирането му в Австрия и Италия. Призът е в категория „Екипен проект за 2017 г.“

АК Магнит АД – София бе отличената в категория „Бизнес постижения през 2017 г.“ за цялостен модел на производство на зелена енергия, инсталиране на зарядна станция и нейното потребление за транспортните нужди на компанията.

Голямата награда „Кубратов меч” за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства, включително на зарядна станция за бърз заряд – 44 киловата, и развойна дейност в тази област, беше връчена на „Елпром ЕМЗ“ от Шабла.

Голям брой отличия бяха връчени в областта на образованието. Три гимназии получиха награда за разкриване на план-прием по новата специалност „Електрически превозни средства“:

  • Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – Своге;
  • Професионална гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд“ – София;
  • Професионална гимназия по механизация на селското стопанство “Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев.

За принос във висшето образование в сферата на електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове на преподаватели и специалисти по електромобили:

  • Висше транспортно училище “Тодор Каблешков“ – София,
  • Европейски политехнически университет – Перник,
  • Русенски университет „Ангел Кънчев“ – Русе.

За принос в професионалното образование и обучение в сферата на електрическата мобилност:

  • Център за професионално обучение при Българската стопанска камара;

За научен принос към електрическата мобилност:

  • Проф. Д-р Росен Иванов – за международно признание за постиженията му от Руската и Украинската транспортни академии;
  • Доц. Д-р Инж. Огнян Манолов – за принос в реализацията на образователен модел за подготовка на кадри и връзката му с висшето и професионалното образование в сферата на електрическата мобилност;
  • д-р инж. Стефан Апостолов – за принос в реализацията на образователен модел за подготовка на кадри и връзката му с висшето и професионалното образование в сферата на електрическата мобилност.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*