Yamaha примамва любителите на триал мотоцитлетите с електрически модел: TY-E

Най-новият електрически мотоциклет на Yamaha е интересен – това е триал байк с тегло под 70 кг. Той е едно от малкото електрически возила, които имат съединител – за фин контрол и допълнителна ударна мощност, когато е време да скочите върху скала.

Триал моторите са добра стъпка за тестване на електрическите мотоциклети,като се има предвид, че те не се нуждаят от голям заряд за продължително каране, не покриват големи разстояния, леки са и се нуждаят от максимална пъргавост – нещо, което електродвигателят може да осигури по-добре от горивния такъв. Триал мотоциклетите са интересни със своите фин контрол, експлозивност и точен баланс на технически труден терен.

В момента светът на триал моторите е доминиран от двутактови мотори малък капацитет, чието леко тегло и способност да „скачат“ ги правят перфектни. Но Yamaha задава въпрос: може ли електричеството да прави всичко това по-добре?

TY-E има за задача да докаже точно това. Моделът е с монококова рамка, изработена от лек полимер, подсилен с въглеродни влакна, с електрическо задвижване и семпли характеристики.

Въпреки, че компанията е пестелива на подробности откъм електрическите задвижващи системи и батерията, все пак вече е ясно, че двигателят работи с маховик и с механичен мокър, многопластов съединител. Моделът ще се появи през юли, явявайки се на електрическата надпревара FIM Trial-E Cup.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*