Откриха нова 13,7 MW плаваща фотоволтаична централа в Япония

Съвместно предприятие между Kyocera Corporation и Tokyo Century Corporation обяви завършването на проект, за който дружеството твърди, че е най-голямата плаваща фотоволтаична централа в Япония. 13,7-мегаватовата система се намира на язовир Ямакура в Ичихара в префектурата Чиба.

Плаващата фотоволтаична ферма обхваща 44 акра и се състои от 50 904 слънчеви модула, доставени от Kyocera Corporation. Като цяло от тях се очаква да генерират около 16,170 MWh годишно. Това електричество ще захранва около 4 970 домакинства.

Електроенергията, генерирана от плаващата ферма, ще се продава на TEPCO Energy Partner Incorporated. Проектът е иницииран от Агенцията за публични предприятия на префектура Чиб с цел намаляване на въздействието върху околната среда на дружествата.

Kyocera TCL вече има портфолио от 61 слънчеви инсталации в Япония от създаването си през 2012 г., включително още една 13,7 MW плаваща ферма в Ямакура.

Компанията е инсталирала общо седем плаващи фотоволтаични централи в цялата страна. По този начин компанията използва за терен многобройните язовири и сладководни езера в Япония, а не ограничената земеделска земя.

Снимка: Kyocera Corporation

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*