Инсталатор: новите PV проекти скоро ще включат съхранение „по подразбиране“

Американските Lockheed Martin и Cypress Creek Renewables обявиха, че са поръчали 12 MWh литиеви системи за съхранение на енергия „GridStar“ за свои 12 проекта, които предвиждат добив на соларна енергия и съхранението й. Системите тип „генерация плюс съхранение“ ще осигуряват чиста електроенергия за общностите, обслужвани от кооперативната фирма EMC в Брусуик, разположена в югоизточната част на Северна Каролина.

Технологията „GridStar“ трябва да гарантира, че добитата енергия от соларните панели ще е готова за бързо разпределяне в мрежата. Очаква се това да позволи на EMC да избегне пиковите разходи за електроенергия и да осигури допълнителни спестявания, които да препхвърли на собствениците – участниците в кооператива – в областите Брунсуик и Колумб.

12-те проекта за соларна енергия и съхранение представляват първия набор от проекти за съхранение, разработени, изграждани и финансирани от Cypress Creek.

„Приближаваме се до момент, в който много нововъзникващи слънчеви проекти ще станат по подразбиране „соларна енргия и съхранение“, коментира Брайън Ноулс, директор за системите за съхранение на енергия в Cypress Creek Renewables. „Съхраняването на енергията е ключът към отключването на истинския потенциал на възобновяемите енергийни източници“, добави Роджър Фланаган, директор на Lockheed Martin Energy.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*