10 000 селски къщи в Пакистан ще се сдобият със соларни покриви

Инвестиция в размер на 600 000 щатски долара ще помогне за изграждането на соларни инсталации на 10 000 селски домакинства в Пакистан. Капиталът е предоставен на инсталатор на име EcoEnergy, чиято задача е да реализира проекта в рамките на годината. В проекта участват и SIMA, консултант по социални инвестиции, подкрепян от Холандската и Белгийската банки за развитие, AXA, MetLife, Американската агенция за международно развитие и пенсионния фонд на епископските и лютеранските църкви.

Задачата на проекта е да достигне до 10 000 домакинства с инвестиция от 600 000 долара, а след това да изгради още 10 000 соларни инсталации до края на годината.

„Пакистан крие големи възможности за развитие на оф-грид слънчевата енергия, но той досега бе неизползван,“ коментира Асад Махмуд, главен изпълнителен директор и управляващ партньор в SIMA Funds. Според Шазия Хан, изпълнителен директор на EcoEnergy, в Пакистан има около 70 милиона души без достъп до електроенергия от мрежата. Това възпрепятства социалното и икономическото развитие.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*