Еко акселератор дава до 50 000 евро финансиране за зелени бизнес-идеи

До 50 000 евро финансиране могат да получат авторите на зелени бизнес-идеи новия сезон на акселератора на Climate-KIC и Cleantech България.

От изработването на готов продукт или услуга до спечелването на първи клиенти, инвеститори и навлизане на международни пазари, акселераторската програма предоставя финансиране и средства за развитие на българските предприемачи, за да превърнат своите еко-идеи в устойчиви бизнес решения.

Тази година, програмата подпомага бизнес проекти в две основни фази:

  • Фаза 2 – Участниците трябва да притежават сформиран екип, доказана идея и бизнес модел, като успешните кандидати ще получат 6-месечно интензивно обучение, менторство и финансиране до 25 000 евро на екип. Тяхната цел ще бъде да достигнат до своите първи клиенти.
  • Фаза 3 – Кандидатите трябва да докажат и осъществят първите си продажби, като програмата ще осигури менторство и финансиране до 50 000 евро на екип. Крайната цел на този етап е разрастването на бизнеса и привличане на инвестиции, които да гарантират бъдещ растеж.

Програмата на българското издание тече в синхрон с още 8 държави. Наред с интензивните работилници в София, екипите ще участват и в международни обучения и обмен с екипите, треньорите и ментори от другите локации.

Желаещите да кандидатстват за участие в Climate-KIC Accelerator Bulgaria могат да го направят до 5-ти април на адрес: http://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*