PSA създава дивизия за електромобили

PSA – френската автомобилна компания, която стои зад марките Peugeot, Citroën, DS, Opel и Vauxhall – обяви създаването на нова дивизия за електрически превозни средства (ЕПС). Нейната цел ще е да подпомогне проектирането и производството на нулевоемисийни коли.

Ходът е опит на компанията да настигне други производители на автомобили, които имат всеобхватни програми за разработване на ЕПС, коментираха пазарни аблюдатели. PSA потвърди, че новото подразделение ще започне работа през 2019 г. и ще се стреми да разработи най-малко 40 електрически автомобила до 2025 г.

„Енергийният преход е възможност, която нашата компания грабна здраво, като стартира безпрецедентна технологична офанзива, станала възможна благодарение на нашите мулти-енергийни платформи“, каза изпълнителният директор на Citroen Линда Джексън.

Новото звено ще отговаря за „определянето и разгръщането“ на стратегията за енергийна ефективност на PSA, добави компанията в изявление.

„Предизвикателството за новото бизнес звено, което се радва на дългогодишен опит, натрупан в рамките на групата, ще е да предостави най-добрите автомобили в най-подходящото време, за да задоволим нашите клиенти и по този начин да осигурим най-добрите икономически условия за пускане на електрическите автомобили на Groupe PSA на пазара“, потвърди Джаксън.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*