Suzuki Motor обособява нов отдел – за електрически коли

От началото на месеца Suzuki Motor Corporation има нова дивизия – за електрически автомобили. Това е част от програмата за реорганизация на научно-изследователската дейност на фирмата. Обособяването на отдел за електрически превозни средства е съпътствано от създаването на звено за „усъвършенствани технологии“. Наред с това стана ясно, че в новата дивизия за електромобили ще има две направления – департамент по разработване на ЕПС и департамент по електрическа мобилност.

Тору Мукай, досегашният генерален директор на отдела за електрически задвижващи системи в Suzuki Motor, е генерален мениджър на новата дивизия.

През ноември 2017 г. Suzuki Motor Corporation потвърди и подписа меморандум за разбирателство с Toyota Motor Corporation за създаването на кооперативната структура за предлагане на електрически превозни средства на индийския пазар от 2020 г. Въпреки, че Индия се отказа от плановете си за електрифициране на целия автопарк в страната, намеренията на Suzuki остават сериозни. Компанията ще произвежда електромобили за индийския пазар и ще доставя машини за Toyota, докато Toyota ще предоставя техническа поддръжка. Освен това Toyota и Suzuki възнамеряват да проведат цялостно проучване на дейностите за широкото навлизане и популяризиране на електромобилите в Индия. Този вид дейности включват създаването на станции за зареждане, развитие на човешките ресурси в сферата на електрическата мобилност, обучение за сервизни техници, работещи в търговските мрежи, както и системи за подходящо третиране на батериите в края на живота им.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*