Днес: гурме шефове приготвят кулинарни бижута с фермерски продукти

Какво се случва, когато храни от фермата попаднат в ръцете на известен шеф-готвач? Точно това ще демонстрира фермерски фестивал, организиран от фондацията за биологично земеделие БиоСелена под надслов „От нашата ферма – с любов за вас!“.

За днешното си издание фестивалът си партнира с Кулинарната академия HRC и ресторант „Таланти“. Шеф-готвачът и шеф-инструктор на „Таланти“ Милен Златев е подготвил специално меню за демонстрацията от 12 до 14 часа:

  • Градина от пролетни зеленчуци с туйл от кашкавал и желе от спанак;
  • Пъдпъдъчи яйца с балсамов хайвер, чипс от хляб и пяна от коприва;
  • Крем от биволско прясно сирене с мед и сладко от люти чушки;
  • Студена супа от домати и зеленчуци с чипс от магданоз;
  • Мус от кисело мляко с мед от лавандула и карамелизирани лешници.

Самият ресторант „Таланти“ е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона – Кулинарна Академия HRC. Кулинарна академия HRC е основана през 2008 и днес обучава над 100 редовни студенти от 15 националности в тънкостите на кулинарното изкуство.

Фестивалът започва в 10,30 часа и продължава до 18,30 часа. Производителите предлагат краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя…

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*