Разменяме си непотребните дрехи в събота

На 15 април в София ще се проведе шестото събитие „Въртидрешка“, чиято цел е размяната на дрехи с благотворителна кауза. Всеки, който има ненужни дрехи в гардероба, може да дойде и да ги замени за други, които отново да облича. Изискването е те да са запазени, чисти и добре изглеждащи.

Размяната на дрехи започва точно в 12.00 ч. в клуб „Culture Beat”. Организаторите от „Empty Your Wardrobe“ обещават да е весело и приятно, с много музика, творчески работилници, размяна на дрехи и аксесоари, свежи коктейли и вкусни хапки. Наред с това ще се представя ръчно изработени предмети с традиционни шевици, дизайнерски чорапи с различни апликации, натурална козметика, тихи книжки за деца, оригинални предмети за дома.

Първата колекция на организаторите, посветена на четирите стихии – „Земя, Огън, Въздух, Вода“, накратко „ЗОВВ“, също ще намери своето специално място по време събитието.

Парите, събрани от базара, екипът ще дари в подкрепа на Фондация „Очи на Четири Лапи“ и техния проект „Отвори очи“. По време на събитието ще има дарителска кутия, в която всеки може да дари сума в подкрепа на клиниката за лечение и кастрация на бездомни животни “Четири лапи” в гр. Банкя.

След събитието, тениските, които не намерят своя нов собственик, ще бъдат изпратени към „Плетчица“ и тяхната инициатива „Дари тениска, спаси една плетка!“ Te преработват текстила и го използват за направата на прежда, с която създават красиви бижута, пуфове и възглавници.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*