Залесяваме нова горичка при с. Делян край София тази събота и неделя

Нова гора ще поникне тази събота и неделя при село Делян край София. Инициативата е на Гората.БГ (Когато станем 100 000 – ще посадим гора) и отново всички жители на София и региона са добре дошли да се погрижат да има повече зеленина в котловината, която всяка зима страда от прекомерно замърсяване на въздуха.

Ароматни акации ще се смесят с борове в бъдещата горичка, която ще бъде залесена на 14 и 15 април. Инициаторите са осигурили всичко нужно за саденето – фиданки, инструменти, експерти, добро настроение, малки подаръци. „Нуждаем се от добри хора с добри сърца, както и млади хора и деца, които искат д бъде гора“, казват създателите на новия масив. В рамките на кампаниите на Гората.БГ са залесени вече над 260 хиляди дръвчета.

Срещата за добворолците и в двата дена е в в 9:30 ч. на паркинга на магазин Метро 2 – гр. София, бул. Европа 182. на място ще има плакати и транспаранти на Гората.БГ, а програмата на акцията и подробностите около нея могат да се следят постоянно във Фейсбук събитието.

Всичко, което е нужно за приятното изкарване по време на залесяването, са удобни обувки и дрехи, храна и вода, работни ръкавици и добро настроение.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*