Нов покрив „3 в 1“ пази дома и произвежда ток

Соларните керемиди не са нещо ново, но фотоволтаичният  покрив „ 3 в 1“ се опитва да реши проблема с изграждането на покривите с един замах: той предлага топлоизолация, екстремна защита от вятър и слънчева енергия – всичко в едно. Системата за слънчеви покриви се предлага в огромна гама от покрития, по-лека е от традиционните керемиди е първата система, която претендира за нулев енергиен трансфер. Така намалява разходите за отопление и охлаждане, като същевременно осигурява чиста, зелена енергия.

Системата е олекотена, което означава по-малко натоварване за конструкцията – около 50 килограма на 1 квадратен метър, което означава, че архитектите могат да проектират домове със структури за поддържане на по-леки товари. Покривите „3 в 1“ са проектирани да премахват кондензацията между тавана и изолацията, предотвратявайки появата на плесени и гниене. Покривите са устойчиви и на урагани: издържат на ветровете със скорост до 350 км/ч.

Поради високата устойчивост на ултравиолетови лъчи и издръжливата изолация, покривите „3 в 1“ се очаква да издържат с 300% по-дълго от традиционните покриви. Те трябва да спестяват на собствениците до 38% от разходите за ОВК.

Който иска да се възползва от смелото предложение следва да знае, че компанията вече приема депозити и гарантира, че ще бъде готова да започне инсталиране на новите покриви през 2019 г. Първите 1000 кандидати пък ще получат и безплатно зарядно устройство за електромобил.

2 коментара

  1. Това е статия за соларните кермиди на Тесла . За съжаление в БГ и Европа няма предлагане. Цената в САЩ е около 200$ на квадрат ,но се чака ред за доставка.

  2. Дайте нещо по конкретно.Име на производител или поне страна на произход.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*