Строят гигантски соларен паркинг в Чешир

Производителят на луксозни автомобили Bentley Motors започна изграждането на най-големия слънчев паркинг в Обединеното кралство – във фабриката си в Крой, Чешир. 2,7-мегаватовата покривна система ще се състои от 10 000 фотоволтаични панела, разпределени над 1378 паркоместа за коли – и всичко това върху площ от 16 400 квадратни метра.

Компанията каза, че проектът ще бъде завършен за около шест месеца. След приключването на инсталацията енергийната система на централата на Bentley ще се състои от общо 30 815 PV панела. Нейното изграждане започна с мащабен проект за фотоволтаици още през 2013 г.

Соларната фирма  FlexiSolar ще инсталира системата, която получи подкрепа от иновационната агенция на Острова – Innovate UK.

Централата на Bentley в Крой е мястото на всички дейности на популярната компания, включително проектиране, научноизследователска и развойна дейност, инженеринг и производство на четирите й линии автомобили.

„Тази слънчева инсталация е още един пример за това как можем да направим нашата фабрика по-устойчива, като използваме технологични иновации,“ коментира Питър Бош, член на Управителния съвет на Bentley. „Това ни помага да произвеждаме страхотни автомобили с отговорно добити материали по ефективен начин, като непрекъснато се стремим да намалим въздействието на компанията върху околната среда“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*