Ню Йорк дава 15 млн. долара за подобряване на устойчивостта на мрежата

Ню Йорк ще инвестира 15 млн. долара в иновации за повишаване на ефективността, устойчивостта и производителността на електроенергийната си мрежа. Губернаторът на щата Андрю Куомо е определил целта 50% от електричеството на Ню Йорк да се генерира от възобновяеми източници до 2030 г. Инвестициите в електроенергийната мрежа имат за цел да подкрепят тази цел и свързаните с нея потребности от съхранение на енергия.

„Един от критичните компоненти в борбата ни срещу изменението на климата е модернизацията на електрическата ни мрежа“, каза губернаторът Андрю Куамо. „Насърчавам предприемачите и компаниите за чиста енергия да се присъединят към мисията на Ню Йорк, за да поведат нацията в опазването на планетата, инвестирайки в енергия от възобновяеми източници, и да направят системата ни по-устойчива срещу това, което майката-природа ни поднася“.

Инициативата за модернизация на мрежата се управлява от Нюйоркския държавен орган за научноизследователска и развойна дейност – NYSERDA. Средствата ще идват от Нюйоркския фонд за чиста енергия, който е в размер на 5,3 млрд. долара.

Инвестицията има за цел да разработи високоефективна интелигентна мрежа, която да може да включи редица ресурси за генериране на чиста енергия и да подобри производителността на мрежата. Важна задача в рамките на този процес е мрежата да позволи на клиентите да намалят енергийните си разходи, потреблението на енергия и въздействието си върху околната среда.

„Визията на губернатора Куомо за модернизирането на електрическата ни мрежа, намаляването на разходите за клиентите и осигуряването на чиста и ефективна енергия за нюйоркчани може да стане реалност само с помощта на иновативни идеи от страна на индустрията“, подчерта Алиша Бартън, президент и главен изпълнителен директор на NYSERDA.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*