Lyft ще компенсира емисиите от пътуванията с проекти за борба с изменението на климата

Компанията Lyft стартира нова програма, с която да компенсира емисиите от своите  1,4 милиона автомобила, движещи се из САЩ. Програмата предвижда фирмата да инвестира в проекти за намаляване или компенсиране на парниковите емисии.

Компанията ще закупува въглеродни „компенсации“ за подпомагане на проекти в областта на възобновяемата енергия и повторното залесяване. С това тя иска да балансира въглеродното въздействие на всяка миля, изминавана от колите, работещи с Lyft, включително и разстоянията, изминавани до вземането на пътник. Това ще е инвестиция от няколко милиона долара през първата година и стойността й ще се увеличава с разрастването на услугата, прогнозира компанията.

„Това в известен смисъл е налагане на данък върху самите себе си – за да продължим да се движим към споделени пътувания и по-ниски емисии на превозните средства“, каза съоснователят на компанията и неин президент Джон Зимър.

Компанията отказа да посочи точна сума за инвестицията си в програмата.

Шофьорите на Lyft са извършили 376 милиона пътувания през 2017 г., което според компанията се равнява на над милиард и половина километра.

В новото си начинание Lyft ще работи съвместно с еко-фирмата 3Degrees, която предлага проекти за намаляване на въглеродните емисии.

Зимер каза, че проектът е придобил „засилено чувство за неотложност“, тъй като Агенцията за защита на околната среда на САЩ този месец започна стъпки за облекчаване и редуциране на екологичните стандарти, въведени от администрацията на Обама по отношение емисиите на автомобилите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*