Sainsbury’s започва доставки с товарни е-велосипеди из Южен Лондон

Британската компания за търговия на дребно Sainsbury’s стартира нова серия изпитания, при които ще доставя хранителни стоки с електрически товарни велосипеди. Фирмата ще осъществява онлайн поръчките от своя магазин “Streatham Common” из Южен Лондон с пет карго е-велосипеда. Целта на Sainsbury е да реализира по 100 поръчки на ден.

“Радваме се, че сме първият супермаркет за доставка на хранителни стоки с електрически товарни велосипеди”, коментира Клодаг Мориарти, директор онлайн дейнсти в Sainsbury’s. “Ние винаги търсим нови начини да се уверим, че можем най-добре да обслужваме своите клиенти, а това изпитание ще ни помогне да проучим дали може да има по-гъвкав начин да се доставят хранителните продукти на хората, които живеят в оживени градове”.

Компанията има партньорство с ecargobikes.com, която е предоставила специално създадените велосипеди с нулеви емисии. Всеки от тях разполага с достатъчно голям капацитет на батерията си за извършване на няколко поръчки наведнъж. Това би трябвало да позволи на фирмата да прецени дали транспортирането чрез велосипеди е ефективно средство за логистика в оживения град.

Снимка: Sainsbury’s

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*