Нова зарядна колонка зарежда електромобила само за 8 минути

Шведско-швейцарска технологична компания ABB представи новото си зарядно устройство за електромобили за изложението за индустриални технологии Hannover Messe. Фирмата твърди, че зарядното устройство Terra High Power е най-бързото в света, тъй като работи при мощност до 30kW. Зярядната колонк може да зареди електрическо превозно средство с достатъчно мощност за изминаването на 200 км. само за осем минути.

„Това високоенергийно, бързо зарядно устройство осигурява на електрическите автомобили седем пъти по-голям пробег за същото време за зареждане, колкото получават с предишните модели“, заяви Улрих Спиешофър, изпълнителен директор на ABB.

Той подчерта, че дигиталните системи за управление на подобни зарядни колонки позволяват лесното им свързване към бек-офис систми, платформи за плащане или интелигентни мрежови системи.

Подобни бързи зарядни станции могат да изиграят ключова роля за разпространението на електрическите превозни средства по света.

4 коментара

  1. Има ограничение на зарядния ток така, че мощността на зарядната станция не може да расте безкрайно, а времето на заряд да намалява правопропорционално

  2. Аз пък си мисля, че става въпрос за прословутото зарядно 150 kw при 400V / 350kw при 800V. Това за автомобили и…автобуси като при последните мисля, че се гони следващо ниво от 500кв., за да има смисъл за кратките зареждания в града

  3. Съвременните бързи зарядни станции са с мощност 50 kW. Само на Суперчарджъра на Тесла е 100

  4. Не знам каква е мощността, но определено не е 30 киловата. Зарядните станции на Тесла със 120 кв, а съвременните бързи зарядни станции са 350кв.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*