Споделени SEAT EMii тръгват из Барселона

Автопарк от прототипни електрически коли SEAT eMii търгна из улиците на Барселона. С това официално бе поставено началото на схема за споделени автомобили. Първоначално тя ще се използва от 1000 служители на SEAT Metropolis:Lab Barcelona и Pier 01 Barcelona Tech Tech City, основен център за европейската предприемаческа екосистема. Споделяйки както експертизата си, така и работното си пространство, служителите се га ще се радват и на споделени превозни екологични средства. Ние яздим заедно в едно, за да открием предимствата на carsharing и как работи екипът на SEAT eMii:

„Това е практично и идеално за града. Аз обикновено вземам такава кола, когато ходя по срещи из Барселона. Когато я върна, друг колега може да я запази и да я кара“, казва Серги Вила, който отговаря за операциите и финансите на SEAT Metropolis: Lab Barcelona.

Потребителите могат да резервират автомобил чрез съответно мобилно приложение. „Вие избирате деня, колата и времето, когато имате нужда от автомобила … и сте готови,“добавя Вила. След като направи резервацията, системата изпраща цифров ключ, който позволява на потребителя „да влезе в колата с едно щракване, без да е необходим физически ключ“. В крайна сметка „системата е много проста и интуитивна“, уверява той.

Пробегът на всяка от колите е 160 километра с едно зареждане. Когато се върнат на паркинга, те могат да се включат за дозареждане. Батериите, които се намират на мястото на резервоара за бензин при обикновените коли, се зареждат за 8 часа на бавна зарядна станция и само 35 минути при бързото зареждане.

Около 36 милиона ще са потербителите на услуги по споделени автомобили към 2025 г., посочват от SEAT. С проекта си в Барселона копанията се надява да натрупа информация и да намери решения на предизвикателствата пред бъдещата грдска мобилност. Данните, събрани от прототипната система от автопарка с eMii, ще бъдат анализирани в развойната лаборатория на производителя.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*