Класна стая на открито ще насърчава ученици в Добрич да пазят природата

Класна стая на открито ще бъде изградена в СУ „Свети Климент Охридски“ в Добрич. В зеления кът учениците ще спортуват и ще имат уроци, които ще ги насърчават да обичат и пазят природата. За проекта, който получава финансиране от 5000 лева в националния конкурс „За чиста околна среда“ на предприятието, съобщиха от общината. Финансирането е осигурено от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Проектите за чиста околна среда на още две учебни заведения в Добрич са поощрени от ПУДООС. Още през май с помощта и на родителите започва благоустрояването на двора на детската градина „Звездица“, в който ще бъдат разположени три нови пързалки, кошчета за разделно събиране на отпадъци, сенници и покривало за пясъчник. Наесен в двора ще бъдат засадени плодни дръвчета и храсти, допълват от общината.

Близо 160 деца в детската градина „Слънчице“ ще наблюдават растения и животни в крайградската местност „Дъбовете“ и ще изработят играчки от природни материали. Малките изследователи ще подредят електронен албум с хербарии. В рамките на проекта в двора на градината ще бъде оформен лабиринт от цветя за игри по ориентиране.

От: БТА

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*