Пожар до биогаз-генератор край с. Труд разтревожи граждани

Пожар е пламнал до био-газ-генератор край пловдивското село труд. Талазите дим притесниха жителите на селото.

Гъсти облаци черен дим са били забелязани да се издигат от двора на инсталация за производство на биогаз край с. Труд в петък привечер, малко след 18 ч. Разтревожени, жителите на селото подали сигнал на тел. 112.

Във Facebook страница, в която жителите на селото са се обединили заради други проблеми с биогаз-инсталацията, бе съобщено, че „на кмета Краси Минков, който е повикан от Гражданска защита, двете пожарни коли са казали, че са отпратени [от мястото на пожара] с думите „фалшив сигнал“. В отговор на това жители на с. Труд публикуваха многобройни снимки на таалзите черен дим около съоръжението.

„Пожар до хиляди кубици метан? А те лъжат, че сигналът е фалшив?“ – възмутени са хората. „По същия начин ни лъжат за почвите, по същия начин лъжат за въздуха“, убедени са гражданите.

Инсталацията за биогаз край с. Труд от години тормози жителите на с. Труд. Много от тях съобщават за излъчвани от инсталацията силни задушливи миризми, които правят въздуха в селото непоносим. Самата инсталация е разположена в непосредствена близост до селото и обитатели на къщите, които са най-близо до нея, съобщават и за силни вибрации, от които домовете им потреперват.

За момента официална информация относно пожара при биогаз-инсталацията няма.

Снимки: FB страница – Инициативен Комитет С.Труд

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*