Електрически самобалансиращ уницикъл приковава погледите

Електрически самобалансиращ уницикъл, който изглежда ретро и приковава погледите на минувачите, е проектирал изобретателят Джон Дингли. Машината разчита на безчетков мотор и може да „говори“ на своя пътник.

Оригиналният уницикъл на Дингли, наречен „Lunar Rover“, е изработен с помощта на четков електродвигател и верижно задвижване. За новия си проект обаче изобретателят е успял да мине не безчетков механизъм и да се отърве от веригата. Моделът Mega Hub Motor Electric се базира на 3 000 W безчетков двигател и 17-инчово колело, закупено от Китай. Машината има мотор-контролер Kelly, предназначен за електрически лодки – използван тук, за да даде възможност за движение назад, тъй като Дингли установил, че повечето контролери за е-велосипеди са проектирани за движение само напред.

Цилиндрична алуминиева тръба служи като седалка за возещия се и като кутия за батерията, която се състои от 20 LiFePO4 клетки.

Електрониката за самобалансиращия механизъм е натикана във фарова лампа от мотор „Урал“ от 1950-те.

Уницикълът няма дисплей за извеждане на съобщения, както навярно някой би очаквал, но е оборудван с аудио-аларми и гласови съобщения за статуса – базирани на гласов синтезатор. Има и малко стабилизиращо колело отпред за по-голяма безопасност.

„Може да изглежда, че се навеждате наляво и надясно при завъртане на кормилото, но всъщност това не е вярно,“ споделя изобретателят относно уницикъла. „Вие сте най-тежката част от машината, така че когато завъртите кормилото, колелото се накланя върху единия ръб на гумата , тъй като шарнирната връзка на гърба между горната и долната част на рамката не е вертикална, а е под ъгъл, и вие оставате, малко или много, в същото положение“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*