Футуристичен енергийно-позитивен хотел ще използва енергията на приливите

Луксозен футуристично изглеждащ хотел, който черпи енергия от приливите, за да произведе повече електричество, отколкото използва – това предвижда нов проект, разработен за построяване в залива Халоан Ялонг. “Harmonic Turbine Tidal Hotel” има за цел да преобърне традиционната хотелска типология, заменяйки разточителността със самодостатъчност и устойчивост. Независимо от невероятно футуристичния си вид, проектът има конкретна планова дата за завършване и тя е през 2020 г. Иначе казано, той може да бъде построен наистина – да се превърне в първия енергийно-позитивен хотел в света.

“Harmonic Turbine Tidal Hotel” е проектиран да бъде “закотвен” на “високоенергийно място“ на брега, близо до силните ветрове и вълни. Револвиращите водни турбини, частично закопани в пясъка, ще генерират приливната енергия от приливите. Чрез производството на повече електричество, отколкото е необходимо, хотелът ще е в състояние да подава излишната енергия към мрежата и потози начион да си осигурява допълнителна печалба, предвиждат архитектите, замислили красивото съоръжение – Margot Krasojević Architects.

Създаден по подобие на футуристичен космически кораб, хотелът ще се състои от два взаимно „преплетени“, рамкирани със стомана обема, покрити с алуминий. Полупотопен под водата, хотелът ще предлага подводни гледки във всички 30 самостоятелни спа-спални. “Идеята дойде от скалните басейни и приливната енергия,” пишат архитектите.

Графики: Margot Krasojević Architects

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*