Енергийните компании все по-бързо възприемат IoT

Според неотдавнашен доклад, публикуван от Inmarsat Enterprise, енергийните компании по света все повече впрягат интернета на нещата в рамките на своята дейност.

Докладът, наречен „Бъдещето на интернета на нещата“, констатира, че технологиите се прилагат за рационализиране на бизнес-стратегиите, като в крайна сметка се цели намаляване на разходите и увеличаване на печалбите. 47% от енергийните компании, анкетирани от Inmarsat, отбелязват, че възможностите за спестяване на разходи са приоритет при използване на IoT. 37% предполагат, че подобряването на здравето и безопасността са най-важният аспект при внедряването на технологиите. За други 37% въвеждането на повсеместна автоматизаяция е главната задача в дневния ред.

„Енергийната индустрия е на ключов кръстопът“, коментира Гари Брей, директор „Енергия“ от Inmarsat Enterprise. „Нестабилността на цените на петрола и бързото навлизане на електрическите автомобили и възобновяемите технологии са само някои от факторите, оказващи сериозен натиск върху маржовете на енергийните предприятия“.

„Вместо енергийните предприятия да извличат колкото се може повече гориво, ние все повече се фокусираме върху печелившия обем, който може да бъде извлечен и разпределен с възможно най-ниски разходи за увеличаване на маржовете и подобряване на рентабилността.“

Прогнозата на специалистите е, че бързата дигитализация на сектора ще доведе до създаването на „интернет на енергията“. Това ще включва взаимосвързани, интелигентни измерватели и и номиторингови системи, с визуализации в реално време на данните за потреблението на потребителите.

„Това може да бъде интегрирано в системите за автоматизация, които незабавно се адаптират към колебанията в предлагането и търсенето, и правят възможна предсказуемата поддръжка на активите, удължавайки живота им, увеличавайки ресурсите и свеждайки до минимум загубите“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*