Слънчев фестивал в Перник приласкава децата

Слънчев фестивал, който се провежда в Перник днес и утре, ще забавлява децата с образователни игри, от които могат да научат повече и за екологичните форми на електроенергията.

Днешният ден фестивала среща български политици с общински ръководители от Община Лариса. Целта е да почерпим опит от Лариса, която значително намалява сметките си за електричество, когато инсталира панели на покрива на училище и започва да снабдява детска градина в друга част на града.

„Прогнозните данни на CE Delft за България са, че 1 от всеки 7 българи би могъл да произвежда електроенергията, която използва, и така да бъдат задоволени 26% от количеството, необходимо за страната,“ казват ог българския офис на Грийнпийс.

Утре обаче Слънчевият фестивал ще предложи забавления за най-малките и техните родители, заедно със Сдружение за български семейни ценности, традиция и култура „Българче“. Децата ще имат възможност да играят на 12 различни игри, сред които „Приключения в пещерата на мистериите“, мъдрости с думите на Рошльо, игра с текста на „Хубава си моя горо“. След 18:00 ч. започва пиесата „Прахоляшка в Черното кралство“. Програмата започва от 14:00 ч. И ще продължи до 19:00 ч. На площад „Кракра Пернишки“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*