UPS тества пилотен автопарк от 35 електрически превозни средства

Логистичната компания UPS ще започне пилотно тестване на автопарк от 35 електрически превозни средства за доставка на пратките в Лондон и Париж. Компанията работи с ARRIVAL – фирма за проектиране на електрически превозни средства – от 2016 г. насам за създаването на целево проектирания автопарк.

Всяко превозно средство има капацитет на батерията, позволяващ пробег от 240 км. с едно зареждане, като акумулаторът може да се презареди за 30 минути.

UPS очаква да пусне превозните средства в столиците на Англия и Франция до края на 2018 г. Компанията има за цел да въведе в употреба повече превозни средства от този тип след края на изпитанието.

„Това е сътрудничество, което помага на UPS да разработи нови начини за намаляване на емисиите“, отбеляза Лука Уейк, директор автомобилно проектиране в UPS. „UPS работи в глобален мащаб за насърчаване на иновациите в автомобилната индустрия; ние помагаме да се стимулира търсенето на тези „разтърсващи“ технологии. Резултатът е по-безопасен и по-чист автопарк за общностите, за които ние извършваме доставки“.

Използването на електрическите превозни средства ще помогне на компанията да изпълни глобалните си цели за устойчивост, публикувани в доклада на UPS от 2016 г. за корпоративната устойчивост, обясни Петер Харис, директор по устойчивостта на UPS.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*