Френската администрация обмисля изграждането на слънчеви инсталации по сградите си

Няколко структури в държавната администрация на Франция обмислят изграждането на соларни системи по своите сгради, според информация, обявена от PV Magazine, което цитира Хавиер Давал – вицепрезидент на Френската асоциация за възобновяема енергия SER. Според него, обществените институции са изразили своето благоразположение към слънчевата енергия по време на първите работни срещи на т.нар. “Работна група за слънчева енергия“, обявена миналия месец от френското правителство и организирана съвместно с цялата фотоволтаична индустрия в страната. В семинарите участват служители от местни, регионални и централни институции, включително важни министерства като тези на отбраната, на земеделието и на финансите.

“Повечето от публичните субекти във Франция разполагат с неизползвани площи или имоти, които могат да бъдат предоставени за по-нататъшно увеличаване на соларния потенциал, като в същото време намаляват разходите си за електроснабдяване“, подчерта Давал.

Причината за такъв интерес, обясни Дейвал, е да търсенето на потвърждение, че слънчевата енергия е най-рентабилната сред възобновяемите източници и че на френския енергиен преход са необходими големи обеми от нея.

Франция достигна приблизително 8 GW инсталиран PV капацитет в края на миналата година, според Министерството на екологията и приобщаващия преход.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*