Nissan иска да навлезе самостоятелно на соларния пазар

Японският производител на автомобили Nissan обяви плановете си да навлезе на пазара на слънчева енергия, без да си партнира с други производители или с комунални дружества. Фирмата е решена да продава домашна система за енергия, без обаче да използва подкрепата на комунални компании.

Неотдавна Nissan пусна на пазара система за добиване на соларна енергия, нейното съхранение и зареждане на електромобили, за която твърди, че може да спести на домакинствата две трети от сметките им за енергия, независимо от доставчика. Системата е наречена Nissan Energy Solar. Тя позволява на потребителите да генерират собствена електроенергия чрез фотоволтаични панели, която след това могат да се съхраняват в батерията и по-късно да използват за зареждане на своя електромобил.

По-рано тази година производителят изпробва работа по подобни проекти заедно с европейската E.ON, както и с британския енергиен доставчик OVO Energy.

„Nissan Energy Solar е цялостна система за генериране, управление и съхранение на енергия в дома“, коментира Гарет Дънсур, директор „Електрически превозни средства“ в Nissan Europe. По думите му, отва дава възможност на собствениците на жилища да направят значителни икономии от сметките си за електроенергия.

„Това, което виждате днес, е нещо, което се захранва само от Nissan – това е първият път, когато навлизаме в енергийното пространство, без да имаме комунално дружество зад гърба си“, отбеляза Франциско Каранза, управляващ директор по енергийните услуги в Nissan.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*