EK приема нови правила за производство на коли и батерии

В Европейската комисия беше приет нов набор от правила за по-безопасни превозни средства, насочен към намаляване на замърсяването и повишаване на статута на континента като глобален производител на акумулатори. “Пакетът за мобилност” определя нови стандарти за СО2 за тежкотоварните автомобили и очертава стратегия за раздвижване на развитието и производството в цяла Европа.

“Мобилността пресича нова технологична граница”, коментира Марош Шевчович, вицепрезидент на Европейската комисия. “С този окончателен набор от предложения в рамките на енергийния съюз ние помагаме на нашата индустрия да остане пред кривата”.

“Като произвеждаме ключови технологични решения, включително устойчиви батерии, и внеряваме ключова инфраструктура, мище ще се приближим до “тройната нула”: нулеви емисии, нулеви задръствания и нулеви аварии”.

“Това е важен крайъгълен камък за Европейския алианс за акумулатори, който ни доближава значително до спечелването на мястото на ЕС като водещ играч на световния пазар на батерии”, коментира от своя страна Диего Павиа, изпълнителен директор на InnoEnergy. “Последното съобщение на ЕС представлява значителен напредък по пътя към реализиране на тази блестяща възможност за европейската енергийна индустрия”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*