Ветрогенераторен парк ще осигурява електричество за Ленинград

офшорен ветроенергиен парк

Руската енергийна компания TGC-1 сключи споразумение с администрацията на Ленинградска област за разработването на на 50MW вятърна електроцентрала в северозападния регион на страната.

Управителят на областта Александър Дрозенков и генералният директор на TGC-1 Алексей Барвинко подписаха споразумение за сътрудничество за проекта, разположен на брега на Финския залив. Между 12 и 14 турбини, всяка с мощност от 3.5MW до 4.2MW, ще бъдат разпределени на площ от 120 хектара.

„Ленинградска област е един от малкото региони в Русия, където развитието на вятърната енергия може да доведе до максимален резултат“, коментира управителят Александър Дрозенков. „Нещо повече – вятърната енергия ще диверсифицира системата за производство на електроенергия в региона, повишавайки нейната надеждност, и ще служи като резервен източник на енергия“.

Вятърните гененрации не са конкуренти, а са допълнение към електроенергийната мрежа, посочи пък Барвинко. По думите му, за успешната реализация на подобни проекти са необходими набор от фактори, а TGC-1 и Ленинградската разполагат с всичко, което е необходимо за целта.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*