Ветроенергийната индустрия „излиза“ извън енергетиката

Либерализацията на енергийния сектор, цифровизацията и проучването на нови пазари – това ще са някои от основните теми, които ще бъдат дискутирани на тазгодишната конференцяи „Вятърна енергия“ в Хамбург, предадоха организаторите в медиен брифинг. „Вятърната енергия ще трябва да играе ключова роля в електрификацията на по-широката икономика“, каза изпълнителният директор на WindEurope Джилс Диксън във видео-съобщение.

„Досега вятърът беше само за [добиване на] електричество. А сега ние започваме да изследваме как вятърът може да допринесе за останалата част от енергийната система и как вятърът може да помогне за декарбонизирането на отоплението, транспорта и промишлените процеси“, добави той.

Изложението „Вятърна енергия“ Хамбург ще се проведе от 25 до 28 септември, паралелно с годината с годишната конференция „Вятърна Европа“. Организаторите на събитието очакват около 1400 изложители от 34 държави. Около 14 производители на турбини ще бъдат сред изложителите, включително Siemens Gamesa, Vestas, MHI Vestas, Senvion и китайските фирми Envision и Ming Yang.

Около 40% от изложителите ще представляват офшорната вятърна индустрия, сочат организаторите, от преди 35% преди две години. Три от деветте зали на панаира в Хамбург ще бъдат посветени на сектора.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*