AT&T няма да праща нито грам отпадъци на депото – до 2020 г.

Голямата телекомуникационна компания AT&T обяви целта си до 2020 г. да достигне нулево количество отпадъци за депониране в 100 от своите обекти по света.

Според насоките на Zero Waste International Alliance (ZIWA), фирмата трябва да рециклира или да компостира най-малко 90% от отпадъците си, за да постигне целта си в рамките на две години. Според последния доклад на телекома за устойчивостта, през 2016 г. AT&T е “отклонила” от депата едва 30% от отпадъците си.

“Необходимо е всички ние да работим заедно, за да защитим своята планета. Ето защо искаме да приложим силата на нашата мрежа и нашите хора, за да бъдем част от решението за отпадъците”, заяви Чарлийн Лейк, главен директор по устойчивостта в AT&T.

Малко по-рано тази година AT&T обеща да рециклира – т.е. да ремонтира и пусне на пазара – около 200 милиона електрически устройства – в същия срок. Понастоящем компанията е поправила, обновила и рециклирала общо 7 милиона мобилни телефона и 68 000 други електронни устройства – компютри, монитори и сървъри.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*