VW готви производствени прекъсвания поради новите правила за изпитания

Volkswagen се подготвя за серия от прекъсвания на производствените си процеси през следващото тримесечие поради проблеми, причинени от новите лабораторни тестове за вредните емисии и разхода на гориво. Компанията тепърва ще обсъжда последствията за работниците, съобщи фирмата в сряда.

Автомобилният производител заяви, че адаптирането към новата Глобална хармонизирана тестова процедура за лекотоварни автомобили (WLTP), която се основава на данни от реално шофиране, а не на теоретични сценарии, би изисквала “солидна доза сила“. Компанията и други производители на автомобили в момента бързат да прекарат моделите си през WLTP тестовете, тъй като иначе не биха могли да продават колите си след 1 септември 2018. Само в рамките на марката Volkswagen има повече от 200 модела, които изискват нови анализи на емисиите и горивната ефективност.

Производството в централата във Волфсбург, където работят 62 000 служители и се правят моделите Golf, Tiguan и Touran, ще бъде спирано в определени дни през август и септември, каза изпълнителният директор на групата Хърбърт Диес.

Ръководителят на съвета на работниците Бернд Остерлох призова ръководството да намери начини да се справи с последиците от нарушенията на производството, като заяви, че те не могат да бъдат за сметка на персонала. “Не е по вина на нашите колеги, че компанията е построила твърде малко тестови платформи през годините и сега внезапно се оказва, че не може да се справи с необходимия обем тестове“, каза Остерлох. “Няма да допуснем тази тежест да бъде поета от работната сила”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*