Индия планира да премахне пластмасите за еднократна употреба до 2022 г.

Индия си е поставила за цел да да премахне пластмасата за еднократна употреба и то за около четири години. Премиерът Нарендра Моди обяви целта по време на Световния ден на околната среда, а изданието The Guardian заяви, че това е най-амбициозният ангажимент за действия за борбата с пластмасовото замърсяване, която е на ход в 60 държави. Този ход може драматично да намали потока от пластмаса от 1,3 милиарда души.

Индия се противопоставя на пластичното замърсяване по наин, който шефът на ООН по околната среда Ерик Солхайм определи като “феноменален ангажимент”. Министърът на околната среда, горите и климатичните промени Харш Вардхан заяви, че пластасовите вещи за еднократна употреба ще бъдат забранени във всички щати на страната до 2022 г. Солхайм отговори, че решението ще вдъхнови планетата и “ще възппламени реална промяна’.

“Задължение на всеки един от нас е да гарантираме, че търсенето на материален просперитет не може да е за сметка на нашата околна среда“, каза Моди. “Изборите, които правим днес, ще определят нашето колективно бъдеще. Изборът може да не е лесен. Но чрез осъзнаване, чрес технологии и чрез истинско глобално партньорство, аз съм сигурен, че можем да направим правилния избор”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*