Двойка превърна пожарогасителен камион в уютен кемпер

Когато Анна и Себастиан Шултер от Берлин решили да си починат от работа и да попътуват из Европа, едва ли са си представяли, че ще се возят в камион на пожарната. Следвайки съветите на баща си обаче, Себастиан купил един “пенсиониран” пожарогасителен камион Mercedes-Benz от 1987 г. и го преобразил в кемпер, с който двамата са обиколили вече 19 държави.

Семейството поверило камиона на сръчните ръце на бащата и брата на Себастиан, имащи опит в превръщането на подобни превозни средства в кемпери. Интериорният дизайн пък останал в ръцете на Анна.

Сръчните мъже “изкормили” съдържанието на камиона, добавили прозорци, сложили изолация и окабеляване. Тапицирали с дървен материал от бреза, дъб и смърч, за да е по-уютно вътре. След това пожарният камион бил оборудван с всички необходими елементи, като например легло, тоалетна, трапезария, баня и напълно оборудвана кухня с печка и електроуреди. Превърнат в малък дом далеч от мрежата, кемперът си има и резервоар за газ, резервоари за прясна вода и сива вода и слънчеви панели на покрива.

“Много от решенията ни за обзавеждането бяха водени от принципа “качеството над цената” – имайки предвид, че всичко, което ви предпазва от това да се налага да поправяте кемпера по време на път ви дава спокойствие и ще ви позволи да се наслаждавате на пътуването, вместо да се стремите и да търсите спасителни решения, докато сте в чужда страна”, казва двойката.

И така Анна и Себастиан тръгнали на път и вече са изминали над 15 хиляди километра. Казват, че за 11 месеца пътуване не са имали други технически проблеми, освен смяната на стоповете. Нарекли са кемпера “Бомберо”, което е испанската дума за пожарникар.

Снимки: Ана Шлутер и Seraia Photography

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*