Изграждат 54 дка градски парк в Петрич

В Петрич ще започне изграждането на нов градски парк, обявиха от общината. Кметът Димитър Бръчков съобщи че проблемите със съседните имоти са преодолени. В единия случай с имот на бившето танково поделение, който стана частна собственост при предишното управление, вече е приключена процедурата по преотреждане. Същата процедура върви и за другия съседен имот, този на ГПУ-Петрич. Третият имот, който е на Министерство на правосъдието с площ от 7 дка, има положително решение да бъде придобит в собственост на община Петрич и по-късно също преотреден.

За терена от близо 54 дка, отреден за градски парк, придобит безвъзмездно в собственост на общината, има разрешително за строеж и започва изпълнението на строително-монтажни работи по проекта.

Кметът Димитър Бръчков припомни, че през  април миналата година МРРБ одобри проектното предложение на общината за изграждането на нов градски парк. Финансирането е по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Общата прогнозна стойност на финансирането по проекта е в размер на 3 726 000 лв., без ДДС, които са 100 % безвъзмездна финансова помощ. Предстои насрочването и на първа копка на обекта.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*