Производител създаде фитнес уреди за захранване на мрежата с ток

Прозиводителят на спортно и фитнес оборудване SportsArt обяви плановете си да пусне на пазара своята нова серия фитнес-оборудване ECO-POWR във Великобритания – уреди, които генерират електричество от спортната активност на потребителите и я подават към електропреносната мрежа.

Идеята за фитнес-уреди, които генерират електричество за употреба в ежедневието, не е нова. Още от 2013 г. в Бристол, например, работи „самозахранващ се“ фитнес-център. По-късно в Париж бе пуснат на вода плаващ фитнес, който се задвижва именно от енергията на спортуващите вътре. Има и още по-авангардна модификация на тази идея – фитнес-уред, който захранва електрониката на собственика си.

Серията ECO-POWR ще се появи тази есен из Европа. Първоначално ще дебютират шест продукта, включително бягащата пътека Verde, която може да преобразува до 74% от кинетичната енергия, произведена по време на тренировка, в електричество.

SportArt твърди, че тренировка на една от машините ECO-POWR може да генерира до 200W електроенергия на час. Електричеството се подава в местната електро-мрежа, като по този начин компенсира разходите за консумацията на енергия в сградата.

1 коментар

  1. „може да генерира до 200W електроенергия на час. “ ?! Електроенергията се мери във Wh, във W се измерва мощност.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*