Старовремски складове са превърнати в луксозен бутиков хотел в Ню Орлиънс

Един нов бутиков хотел в Ню Орлиънс в САЩ отвори врати наскоро – а той е създаден от старовремски складови помещения, които са комбинирани и обновени така, че да образуват разнообразие от елегантно “облечени” помещения, включително 196 стаи за гости и 50 апартамента, фитнес център, вътрешен двор, салон, ресторант и лоби.

Хотел “Елиза Джейн” е част от поредицата “The Unbound Collection” на Hyatt. Хотелът е наречен на първата жена издател на голям градски вестник в САЩ. В края на 1800 г. Елиза Джейн е работил като издател на “The Daily Picayune”. И именно този вестник е бил един от оригиналните обитатели на складовете. Затова фоайето, наречено “Залата с пресата” на приземния етаж, например, е украсено с пишещи машини и други антични предмети, отнасящи се до писането и печатането на новини от 19 век.

“Намерението ни беше да създадем много артистична обстановка…, сложна комбинация от старо и ново, която да отдаде почит на миналото на сградата”, казва архитектурно-дизайнерското студио Stonehill Taylor в изявление. “Хотелът е построен в рамките на седем старовремски склада, които са различни по външност, но са вътрешно съединени, за да създадат луксозно място за настаняване с 200 кв. м. открит вътрешен двор”.

Гостите биват посрещнати от висок и добре осветен атриум, заобиколен от тучна зеленина, и оригиналните открити стени от тухли и хоросан. Повторно използвани материали красят интериора, докато новите стени отразяват различните исторически пирложения на всяка сграда. Богатата палитра от материали е съчетана с живи шарки и богати цветове, за да създаде обстановка, която кара човек да се чувства луксозно и уникално в Ню Орлиънс.

 

Снимки: хотел Елиза Джейн

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*