Apple финансира 1GW зелени проекти в Китай

Технологичен гигант Apple стартира инвестиционен фонд от 300 млн. долара в Китай, насочен към разработване на над 1 GW проекти за възобновяеми енергийни източници. Тяхната задача ще е да произвеждат енергия за доставчиците на компанията.

Apple и десет нейни доставчика заедно ще вложат средства в Китайския фонд за чиста енергия през следващите четири години. DWS Group ще управлява фонда от името на инвеститорите, каза Apple.

10-те компании са Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, Golden Arrow, Jabil, Luxshare-ICT, Pegatron, Solvay, Sunway Communication и Wistron.

„В Apple сме горди, че се присъединяваме към компании, които се стремят да се справят с предизвикателствата, свързани с климата,“ коментира Лиза Джаксън, вицепрезидентът на Apple по въпросите на околната среда, политиката и социалните инициативи. „“Много от нашите доставчици участват във фонда и се надяваме, че този модел може да бъде възпроизведен глобално, за да помогне бизнеси от всякакъв мащаб да постигнат значително положително въздействие върху нашата планета“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*