70-годишно бунгало се превръща в чудесен дом с модерно разширение

Почти всяко старо нещо може да бъде модернизирано и използвано отново, а не изхвърлено – доказва го едно 70-годишно бунгало, което, с помощта на модерно разширение, се е превърнало в симаптичен нов дом с приятен интериор и големи прозорци. “Къщата със задния прозорец” се простира на 140 кв. м., за да подслони едно разрастващо се семейство. Модернизацията е изпълнена със зачитане на местната архитектура – преобладаващо ниско разположени бунгала от следвоенната епоха, с 3:12 наклон на покрива, типичен за постройките в региона.

Обвито с битумни керемиди, разширението на къщата предлага голяма спалня, както и мокро помещение, килерче и библиотека. Обемът излиза към задния двор и обгръща пейзажа с с алуминиевите си прозорци и покрита веранда с бетонна платформа.

Проектът е дело на Edward Ogosta Architecture и е повлиян от „калифорнийския минимализъм, практикуван от движението за светлина и пространство през 60-те години на миналия век,”, според архитектите. Те са се постарали да създадат спокойна, “медитативна” среданаблягайки на връзката на дома с вътрешната градина.

Интериорът на съществуващия дом съответства на това разбиране. Вътре архитектите са добавили подове от избелен дъб и бели стени, за да постигнат чиста и минималистична естетика. Големите прозорци осигуряват изобилие от естествена светлина. Най-удивителното приложение на прозорците обаче може да се видии в главната спалня, където стената-прозорец предлага на собствениците почти пълно сливане на интериор и екстериор.

Снимки: Стив Кинг

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*