Великобритания изисква големите компании да докладват CO2 емисиите си от април 2019 г.

Големите компании във Великобритания ще трябва да докладват за своите потребление на енергия, емисии на въглероден диоксид и мерки за енергийна ефективност в годишните си доклади, започвайки от идния април. Това предвижда нова законова рамка, представена от британското правителство в сряда. Кабинетът заяви, че иска предприятията и индустрията да подобрят енергийната си ефективност с най-малко 20% до 2030 г.

Предишна схема за докладване, наречена “Схема за енергийна ефективност на СРС”, е твърде сложна за бизнеса и ще бъде закрита. Новата рамка ще опрости и улесни спазването на изискванията за докладване.

Новата рамка ще се прилага за всички големи компании – такива с най-малко 250 служители или годишен оборот над 36 милиона паунда и общ годишен баланс над 18 милиона паунда, посочи Департаментът по бизнес, енергийни и идустриални стратегии. Компаниите няма да бъдат задължени да разкриват информация, за която директорите смятат, че сериозно може да ще навреди на интересите на компаниите, каза правителството.

Правителството смята, че задължителното докладване на тези данни ще доведе до поведенчески промени у бизнеса, повишавайки осведомеността за енергийната ефективност вътре в самите бизнес-организации. Увеличаването на прозрачността за инвеститорите ще увеличи способността им да държат отговорни ръководствата на компаниите.

Опасенията сред инвестиционната общност, че активите на фирмите се оценяват неправилно, тъй като рискът от климатичните промени не се взима предвид при финансовото отчитане, породиха исканията за по-прозрачна финансова информация, свързана с климата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*